top of page

תקני חקלאות 

GLOBALG.A.P תקן שגובש בסוף שנות ה- 90 על ידי התאחדות רשתות השיווק באירופה והכולל רשימה של כ- 220 דרישות ממגדלי תוצרת חקלאית בנושאים כמו: בטיחות המזון, איכות הסביבה ובטיחות עובדים. ניתן לעבור הסמכה לתקן במתכונת של ארגון מגדלים או במתכונת של מגדל עצמאי. לאחר מבדק ההסמכה הראשוני, נדרש המגדל/ארגון המגדלים לעבור מבדקי מעקב אחת לשנה על מנת לשמור את התעודה בתוקף. בשנים האחרונות נוספה לתקן תוספת העוסקת בתנאי העסקת העובדים במשק - GRASP והמגדלים יכולים לבקש לשלב מבדק גם בנושא הזה במסגרת המבדקים שלהם.  
TN-10 תקן של רשת המרכולים הבריטית TESCO כולל בדומה לתקן GLOBALGAP המוזכר לעיל, רשימה של דרישות ממגדלי תוצרת חקלאית. אמנם קיימת חפיפה משמעותית במרבית הדרישות בין שני התקנים אולם ישנן דרישות נוספות וכן דריושת בהן התקן הזה מחמיר יותר. עקרונית ניתן לעבור מבדק משולב לשני התקנים הללו באותו יום, אך חשוב לתאם את העניין מראש מול גוף ההסמכה ולדאוג לקבל מבעוד מועד מספר ספק מהספק המרכזי דרכו משווקת התוצרת של המגדל לרשת TESCO בחו"ל.     
From Field To Fork תקן של רשת החנויות הבריטית "מרקס אנד ספנסר" מציב בדומה לשני התקנים שלעיל רשימת דרישות ממגדלי תוצרת חקלאית. רמת הדרישות של התקן הזה היא גבוהה ומחמירה יותר תוך התמקדות בנושא שמירת הקיימות ושמירת איכות הסביבה. בישראל ישנם מספר מצומצם מאוד של סוקרים המורשים לקיים מבדקים לתקן הזה.      
SMETA תקן העוסק בנושא תנאי העסקה של עובדים ומטרתו היא להבטיח בראש ובראשונה כי קיימת הקפדה על עמידה בכל החוקים והתקנות בנושא העסקת עובדים בארץ בהם העובדים מועסקים. בנוסף שם התקן דגש על נושאים כגון חופש התאגדות, מניעת אפליה, שעות עבודה ומנוחה, גיל העסקה, שכר מינימום, תנאי מגורים ועוד. עד לאחרונה הסתפקו מרבית הלקוחות בחו"ל במילוי שאלונים בבנושא העסקת עובדים באתר האינטרנט SEDEX אולם לאחרונה קיימת דרישה לקיום מבדק פיזי במשק.      
LEAF תקן המציב דרישות מחמירות בנושא קיימות ושמירת איכות הסביבה ממגדלי תוצרת חקלאית. העמידה בדרישות התקן מאפשרת למגדל לסמן את מוצריו הסופיים בסמליל של LEAF דבר שעשוי לסייע במכירת התוצרת בשווקים בהם קיימת רמת מודעות גבוהה לנושא. התקן שם דגש על נושאים כגון: מניעת פגיעה בחי ובצומח, שמירה על שמורות טבע, מניעת זיהום קרקעות ומקורות מים ובאופן כללי  - דאגה לדורות הבאים (קיימות). 
BRC תקן של התאחדות הקמעונאים הבריטית עוסק בנושא בטיחות מזון וניתן ליישמו בבתי אריזה לאריזת תוצרת חקלאית ובמפעלי מזון/ תוספי מזון. התקן מציב דרישות מחמירות בנושאים כמו: התאמת תשתיות וסביבת המפעל לייצור מזון בטוח, ניהול סיכוני בטיחות מזון על בסיס עקרונות HACCP, ניהול מערכת איכות, עבודה על פי נהלים מסודרים, שמירת עקיבות התוצרת, תברואה, טיפול בפסולת, החזרה יזומה של תוצרת, טיפול במצבי חירום ועוד.      
? זקוק למידע נוסף בנושא תקנים

אנחנו פה על מנת לסייע לך בכל שאלה ללא כל התחייבות

מיקי נווה

 הסמכה בתקנים בינ"ל
טלפון ישיר: 052-4225857
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

מיקי נווה שירותי ייעוץ והסמכה ©

bottom of page